Ingrid Kleiva Møller @trondheimsveienvindusgaard ?

active 3 years, 10 months ago
"VINDUSGÅRDBRUK I NORGE // WINDOWFARMING IN NORWAY Siden det meste her inne er på engelsk, og tilpasset innkjøp i amerikanske butikker, ville vi legge inn en liten beskrivelse på norsk. Dette er til den vesle, stående V 2.0-utgaven. Vi har [...]" · View
 • Ingrid Kleiva Møller commented on the blog post VINDUSGÅRDBRUK I NORGE // WINDOWFARMING IN NORWAY   3 years, 10 months ago · View

  Om noen har en god idè om hvordan man enklere skjærer til de flaskene, så mottas det med takk.

 • Ingrid Kleiva Møller wrote a new blog post: VINDUSGÅRDBRUK I NORGE // WINDOWFARMING IN NORWAY   3 years, 10 months ago · View

  Siden det meste her inne er på engelsk, og tilpasset innkjøp i amerikanske butikker, ville vi legge inn en liten beskrivelse på norsk. Dette er til den vesle, stående V 2.0-utgaven. Vi har ikke valgt en spesielt fancy tilnærming og de med litt med musikalitet og fingerspitzgefühl kan sikkert få dem til å bli litt [...]
 • Ingrid Kleiva Møller posted an update:   3 years, 10 months ago · View

  VINDUSGÅRDBRUK I NORGE // WINDOWFARMING IN NORWAY

  Siden det meste her inne er på engelsk, og tilpasset innkjøp i amerikanske butikker, ville vi legge inn en liten beskrivelse på norsk. Dette er til den vesle, stående V 2.0-utgaven. Vi har ikke valgt en spesielt fancy tilnærming og de med litt med musikalitet og fingerspitzgefühl kan sikkert få dem til å bli litt penere, men vi er fornøyde.

  UTSTYR

  Matbutikk:
  3 x 1,5 liters-brusflasker (vi har brukt Olden, siden formen er fin og plasten tynn nok til å skjære i)
  1 x stor flaske til vannreservoar (vi har brukt en stor imsdal-vanndunk)
  1 x pinne/kosteskaft på rundt 1,5m (til å holde hele opplegget oppreist)
  3 x rømmeplastbeholdere til å ha som potte i flaskene (lag små hull i bunnen for at vannet skal renne gjennom systemet)

  Dyrebutikk:
  (dette fikk vi på akvariumsavdelingen på Buddy-dyrebutikk i Bernt Ankers gate – som overgikk alternativene når det gjaldt utstyr og service. Hvis de ikke har riktig tykkelse på slangene her, prøv Clas Ohlson)
  - 1 stk. akvariums-luftpumpe som tar min. 100-150 liter/timen
  - ca. 2 m plastslange, tykkelse: 10 mm utenpå, 7 mm inni (dette er den slangen som skal frakte vannet opp til blomstrene)
  - ca. 2 m plastslange, tykkelse: 6mm utenpå, 4 mm inni (dette er den som skal gå fra luftpumpa og til vannet)
  - 2 stk en-veisventiler (velg gjerne modellen som heter BoyU. Dette er ikke en nødvendighet, men er greit å ha: ventilen gjør at vannet ikke kan renne tilbake over i luftpumpa og ødelegge den dersom pumpa står lavere enn vannstanden i reservoardunken).

  Clas Ohlson/ting du kan ha hjemme:
  - tapetkniv
  - drill (kan være greit når du skal klippe/drille til plastflaskene – bunnen kan være ganske hard)
  - 2 x fotballpumpeventiler (air pump needles i den engelske oppskriften – kan også finnes på sportsbutikk – er til slangesystemet)
  - spraymaling/gaffateip til å dekke den delen av flaskene hvor leirkulene og plantene skal være – røtter tåler ikke direkte sollys)
  - timer (ikke nødvendig, men greit å ha – en sånn som du setter rett inn i støpselet til luftpumpa som regulerer når pumpa skrur seg av og på)
  - strips/hyssing eller annet lignende

  Blomsterbutikk: (om du skal starte fra frø)
  - frø
  - torvbriketter
  - plantenæring
  - leicakuler (eller andre leirkuler)

 • Ingrid Kleiva Møller became a registered member   3 years, 10 months ago · View